Херсонські хокеїсти приймали лідерів змагань «Донбас»

Херсонські хокеїсти в рамках 17-го туру Української хокейної ліги на домашній льодовій арені 16 грудня приймали лідерів змагань «Донбас». Попри рівний початок гри, господарі не змогли схилити шальки терезів у свій бік.

Перший період справді видався доволі рівним — як у плані створених небезпечних моментів, так і в рахунку. Проте найяскравішим моментом першої двадцятихвилинки стала бійка між нападником херсонців Святославом Тимченком та захисником донеччан Станіславом Тунхузіним.

Якщо говорити про небезпеку, то у гостей могли відзначатися Олександр Костіков, який вийшов сам на сам на голкіпера «Дніпра» Олександра Хомутова, проте не зміг його переграти, Євген Монс, який влучив у стійку, Олександр Пересунько (теж не реалізував небезпечний вихід), а також Роман Кобелєв — на останній секунді його дальній кидок влучив просто у Хомутова.

У «щук» небезпекою відзначилися Сергій ДорофєєвЄвген Гасніков та Кирило Білоусов. У всіх випадках на висоті був голкіпер «Донбасу» Олексій Трифонов.

А от другий період вже був сповнений на реалізацію. Проте лише в одні ворота. І лише протягом семи хвилин. На 29-й хвилині Микита Буценко з лівого флангу атаки влучним кидком прошиває Хомутова. За дві хвилини Кобелєв таки реалізовує свій момент — вкидання поблизу воріт «Дніпра», скидка на Микиту в районі синьої лінії й потужний дальній кидок, на який голкіпер «щук» не встигає зреагувати.

Фото: hockey.ks.ua

Третє взяття воріт херсонців сталося на 36-й хвилині після помилки в захисті. Ілля Декало невдало відпасовує на партнера, Віталій Лялька перехоплює, сам не може пробити й розігрує вже зі своїми колегами. На ударній позиції опиняється Андрій Бірюков — 0:3.

У третій двадцятихвилинці херсонці намагалися виправити ситуацію, адже рахунок не був розгромним і гру ще можна було врятувати. Вони кинулися в затяжні атаки, проте постійно наштовхувалися на відмінну гру Тріфонова у воротах.

Натомість «Донбас» скористався з помилок «щук» і довершив розгром господарів. На 50-й хвилині Максим Разумов, щойно повернувшися після двохвилинного покарання, втікає у швидкісну контратаку й сам на сам розбирається з Олександром Хомутовим. На 55-й хвилині Лялька доводить рахунок до остаточного в матчі — 0:5 на користь донеччан. Позиційна атака, розпасовка від борта до борта — і Хомутов не встигає перегрупуватися.

Фото: hockey.ks.ua

За підсумками протистояння «Донбас» продовжує лідирувати у чемпіонаті, маючи у своєму активі 31 очко. «Дніпро» посідає четверту позицію з 19 заліковими балами, проте ризикує опуститися на п’яте місце — за результатами матчу «Маріуполь» — «Краматорськ», який відбудеться сьогодні, 17 грудня, о 19:00. В разі перемоги «Краматорська» (чи бодай нічийного рахунку), «містяни» випередять «щук» у турнірній таблиці.

Кращим гравцем матчу в цьому протистоянні по праву можна назвати голкіпера донеччан Олексія Трифонова, який відстояв усю гру на нуль. Це п’ятий шатдаун воротаря в сезоні.