Херсонщина долучилася до Всеукраїнського патріотичного забігу з легкої атлетики

У Херсоні відбувся всеукраїнський патріотичний забіг з легкої атлетики „Шаную воїнів, біжу за героїв України”.

Захід розпочався о дев’ятій ранку 26 вересня 2020 року на Алеї Героїв Незалежної України. Там відбулася реєстрація учасників. Після чого вони рушили на майданчик біля кіноконцертної зали „Ювілейний”, звідки і стартував забіг. Бігли 2 км парком „Херсонська фортеця”.

Учасники біжать не за себе. На грудях у кожного – табличка з іменем полеглого за Україну бійця.

” Я сьогодні біжу за героя Лепеха Андрія Анатолійовича. Нажаль, я його не знав, але він герой. Я теж був в АТО у 28 бригаді. Вважаю, такі забіги дуже корисні для нашої молоді, для вшанування воїнів, моїх побратимів. Тому я вирішив прийняти участь”, – говорить Сергій Рябикін.

На його плечах прапор, який Сергія з перших днів супроводжував і на навчанні у Широкому Лані, і у боях в Мар′їнці.

"Шаную воїнів, біжу за героїв України" - у Херсоні відбувся патріотичний забіг

Сергій Рябикін, учасник забігу

До фінішу троє чоловіків прибігли, взявшись за руки. На їх табличках імена синів, які загинули. Чоловіки говорять, що не зважаючи на свій вік, легко здолали дистанцію.

“Ми батьки воїнів. У нас найбільша мотивація з усіх, хто має якісь приналежності до чогось: організації, партії. Мотивація номер один – це проукраїнська. Бо чому, бо ми віддали найдорожче, що було у нас, у нашому земному житі”, – говорить учасник забігу Микола Санько.

"Шаную воїнів, біжу за героїв України" - у Херсоні відбувся патріотичний забіг

Троє батьків загиблих воїнів до фінішу добігли взявшись за руки

Як розповів Суспільному організатор акції у забігу взяли участь люди різного віку: школярі, студенти, поліцейські, учасники російсько-української війни та батьки загиблих.

“Ми при реєстрації порахували кількість учасників – це 76 людей. Наймолодші хлопчики – їм по 11 років, а найстаршому – 73 роки, це батько загиблого. Всі вікові категорії у нас були задіяні. Приймали участь і дівчата” , – говорить начальник управління у справах ветеранів та внутрішньо переміщених осіб Руслан Черемісін.

Джерело: Суспільне Херсон