Чемпіонат Каховщини з швидких шахів

З 7 по 14 лютого 2021 року в приміщенні шахового клубу МПК «Меліоратор» проходив відкритий Чемпіонат Каховської територіальної громади з швидких шахів (рапід) 2021 року. Організатори турніру: Федерація шахів м. Каховки при підтримці відділу у справах молоді та спорту, відділу культури Каховської міської ради.

В змаганнях взяли участь 25 шахістів, у т.ч. – 3 кандидати у майстри спорту. Першість в чемпіонаті визначалась за швейцарською системою (у 9 турів), з контролем часу 20 хвилин до кінця партії кожному учаснику. Жеребкування відбувалось з урахуванням регіонального рейтингу учасників. Ігрові дні – субота та неділя (3 тури в день).

За підсумками змагань чемпіоном каховської ТГ з швидких шахів 2021 року став каховчанин, кандидат у майстри спорту Дмитро Кузьоминський (8 очок). На пів-очки відстав від переможця срібний призер – кандидат у майстри спорту Артур Ралко (Каховка). На третьому місці – новокаховчанин Володимир Якуба (6,5 очок).

У заліку серед жінок перемогу святкувала Євгенія Ралко (Каховка). На другому місці – Марія Тимченко (Н.Каховка), на третьому – Єва Тишковець (Каховка).

Серед ветеранів кращий результат у каховчанина Валентина Підорича, другий – у Олега Пільщікова (Каховка), третій – у Леоніда Ярового (Каховка).

Перше місце серед юнаків за Михайлом Бережним. На другому місці – Артем Швець, на третьому – Максим Манійов.

Переможці та призери були нагороджені грамотами та медалями від організаторів.

Після завершення турніру, відбулось засідання президії ФШМК, на якому було прийняте рішення про проведення у березні-квітні головного шахового турніру – Чемпіонаті Каховської територіальної громади 2021 року з класичних шахів. В чемпіонаті планується участь дванадцяти кращих шахістів, у т.ч. Міжнародного майстра Юлії Зінкевич, Майстра спорту Аліни Григорчук, кандидатів у майстри спорту Олексія Ктітора, Дмитра Кузьоминського, Анатолія Назарова та інших.

Джерело: За інформацією ФШМК