Чемпіонат України серед чоловіків та жінок з шашок -100

Із 25 по 27 грудня у ХДЮСШ з шахів і шашок Херсонської міської ради проходив  Чемпіонат України серед чоловіків та жінок з шашок -100 (швидка та блискавична гра). У змаганнях взяли участь 40 спортсменів (гросмейстери, майстри спорту та кандидати в майстри) з 10 областей: Харківська, Дніпропетровська, Одеська, Херсонська, Івано-Франківська, Полтавська, Запорізька, Вінницька, Миколаївська, м.Київ. Змагання проходили за швейцарською системою: 9 турів у чоловіків та 9 у жінок (бліц), 8 (жінки, швидка).  

Переможці швидкої гри: чоловіки – 1м.мгр Артем Іванов (Дніпропетровська), 2м. мгр Валерій Гребенкін (Одеська), 3м. мм Леонід Ципес (Харківська); жінки – 1м.мгр Вікторія Мотричко (Одеська), 2м. гр. Людмила Литвиненко (Запорізька), 3м. мгр Ольга Балтажи (Івано-Франківська). Кращі серед херсонців кандидати в майстри спорту: Берніков Леонід (7 місце, 11 очок з 18) та Яремчук Ксенія (6 місце, 9 очок з 16).

Переможці блискавичної гри: чоловіки – 1м. мгр Іванов Артем (Дніпропетровська), 2м. мс Бобков Юрій (Запорізьська), 3м. мм Ципес Леонід (Харківська); жінки – мгр Вікторія мотричко (Одеська), 2м. мгр Макаренкова Юлія (Харківська), 3м. мс Дмитренко Ганна (Запорізьська). Кращі серед херсонців кандидат в майстри спорту Берніков Леонід (12 місце, 9 очок з18) та Скороход Дарина (8 місце, 10 очок з 18).