Чемпіони та призери 29-ї Всесвітньої літньої Універсіади вшановані на вищому рівні

19 вересня 2017 року у Клубі Кабінету Міністрів Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко провів зустріч з чемпіонами та призерами 29-ї Всесвітньої літньої Універсіади та вручив подяки Прем’єр-міністра України «За вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку фізичної культури і спорту, сумлінну працю та високий професіоналізм». У заході також взяли участь Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, заступник Міністра освіти і науки Роман Греба та інші.
Від імені Уряду В’ячеслав Кириленко подякував спортсменам за високі досягнення : «Україна пишається вашими перемогами, шосте місце у світі це – дуже сильно, усі хто взяв медалі – зробив свій вагомий внесок в історію українського спорту». Він запевнив, що Уряд і надалі підтримуватиме університетський студентський спорт. «Будемо збільшувати фінансування на студентський спорт і на спорт загалом. Зокрема, за 2016-2017 рр. Уряд профінансував спортивну інфраструктуру в розмірі понад півмільярда гривень, чого не було ніколи», – наголосив Віце-прем’єр-міністр.
Чемпіон Універсіади, триразовий срібний призер та бронзовий призер зі спортивної гімнастики Олег Верняєв поділився враженнями від Універсіади. «Хочу подякувати за те, що коли ми виграємо – нас заохочують, приділяють увагу – це приємно. І було б класно, якби на українському телебаченні було більше інформації про Універсіаду, якби більше спорту показували», – сказав призер змагань.
У жовтні 2017 року запланована виплата грошових нагород спортсменам-призерам Універсіади: за перше місце – 20 000 грн,за друге місце – 15 000 грн,за третє місце – 10 000 грн.
Всесвітня літня Універсіада проходила цього року в м. Тайбей з 19 до 30 серпня. У змаганнях взяли участь понад 8000 спортсменів зі 141 країни. Перше місце зайняла Японія. Українські студенти здобули 36 медалей (12 золотих, 11 срібних, 13 бронзових) і посіли 6-е загальнокомандне місце. Збірна України показала найкращий результат в Європі.
Наступна ювілейна ХХХ універсіада пройде 2019 року в м. Неаполь (Італійська Республіка).