Шахісти Високопілля відкрили новий спортивний сезон

Минулими вихідними у селищі Високопілля, що на Херсонщині, офіційно стартував 21-ий сезон Федерації шахів Високопільщини за сприяння Благодійного Фонду Ігоря Колихаєва «НАМ ТУТ ЖИТИ!» та голови однойменної з фондом партії Геннадія Лагути.

На перших змагання у ігровому календарі сезоні 2021/2022 за звання найкращих гросмейстерів зійшлося чимало учасників. Про це повідомляє Online НК з посиланням на соціальні мережі.

Спочатку, в суботу, за перемогу змагалися діти. В результаті захоплюючої та довготривалої гри абсолютною переможницею 18-го шахового меморіалу пам’яті Анатолія Урбанського серед школярів стала восьмикласниця Вікторія Прополя.

Загалом трійки призерів виглядають наступним чином: у шахісток – Вікторія Прополя, Дар’я Веретельник та Єлизавета Пірогова, у шахістів – Давид Пірогов, Данило Стрілець та Кирило Михальченко. Їх нагородили медалями та цінними призами.

Крім того усі учасники турніру, незалежно від місця у рейтингу, отримали почесні грамоти та солодощі.

А вже наступного дня, у неділю, за 15-ий Кубок Кронау змагалися дорослі. До турніру доєдналися не лише шахісти з села Високопілля та села Нововознесенське (Високопільський район), а й з сусідніх населених пунктів: Осокорівка та Любимівка (Нововоронцовський район).

Перемогу здобув серед 26 учасників шахіст з села Осокорівка Юрій Путін. Він отримав перехідний кубок і шовкову стрічку «Шаховий Король Кронау – 2021». Друге місце посів Володимир Скороход з Нововознесенського, а третє – Олександр Гуцалов з Високопілля.