Шоу-велоперегони «Halloween-race» пройшли в Херсоні

28 жовтня відбулись перші в історії Херсона шоу-велоперегони «Halloween-race». Родзинкою спортивного заходу стали святкові костюми учасників.  У День усіх святих прийнято вбиратися у моторошні,  а подекуди й кумедні костюми нечисті,  привидів та зомбі.  Саме у такому вигляді частина велолюбителів з’явилася на старті,  до чого власне їх закликали організатори перегонів. Тож,  Хеллоуїн-рейс розпочався яскравим парадом через центр міста. 
І трохи більше про спортивну складову заходу: у загальному заліку серед чоловіків у категорії «шоссе» 1 та 2 місця дісталися велокоманді «Greenwill-BikeLab» з Миколаєва,  які посіли  відповідно  Роман Коца та Ігор Іванченко , а 3 місце в абсолюті дісталося представнику «digicom cycling team» Клімову Олексійю (Нова Каховка). Серед дівчат в категорії «шосе» не було рівним представниці «digicom cycling team» Кутасовій Ользі (Херсон). Друге місце посіла також представниця цього колективу Піддубна Наталя.
Змагання були розділені за типом велосипеду на «шосе» та «байк». Тож, серед чоловіків-байкерів кращий  результат показав представник «digicom cycling team» – Сакович Вячеслава (Миколаїв), друге місце –  Старов Олександр (Херсон),  а третю сходинку посів Плотица Олександр (Херсон). Серед дівчат-байкерів перше місце у Кравченко Маріанни (Миколаїв), друге місце у Голубєвої Ольги (Херсон), третє –  у Шевченко Олени (Нова Каховка).
Всі вище перераховані учасники відносяться до найсильнішої вікової групи (від 19 до 39 років),  окрім Клімова Олексія.  Загалом, наймолодшому участнику перегонів 14 років, а найстаршому – 62 роки. Усього учасники  були розділені на шість вікових груп.  Переможцями стали:
шосе до 18 років  – Педь-Власов Олександр (Херсон); 44км дистанції подалав за 01 годину 15 хвилин 17 секунд;
байк до 18 років –   Овчинников Кирило (Херсон);
шосе 40-49 років  – Клімов Олексій (Нова Каховка) ;
байк 40-49 років  – Кохан Сергій;
шосе 50-59 років  – Лактіонов Олександр (Херсон),  команда «digicom cycling team»;
байк 50-59 років  – Винниченко Юрій (Херсон);
шосе від 60 років – Качіков Олександр (Херсон), команда «digicom cycling team». 
Більше результатів ви знайдете тут: https://halloween.cycling.ks.ua/result