Юний херсонець привіз срібло всеукраїнського чемпіонату з бразильського джиу-джитсу

12-річний херсонський борець Богдан Аниканов посів друге місце на всеукраїнському чемпіонаті з бразильського джиу-джитсу (правила IBJJF). Чемпіонат проходив 25 травня у Кропивницьку в рамках третього етапу «Ліги джиу джитсу України». Богдан провів 3 поєдинки у ваговій категорії в 36 кілограмів.

«У фіналі Богдан зустрівся з Владиславом Данчулом з СК« Борець », який в цьому році став чемпіоном світу в Абу-Дабі (ОАЕ), – повідомив батько спортсмена Володимир Аниканов. – Бій видався дуже цікавим і напруженим, але все ж Богдан поступився два балу і став другим у своїй ваговій категорії ».

Також Аниканов взяв участь в розіграші Кубка чемпіонату, який об’єднав 3 найближчі вагові категорії – 36, 40 і 44 кг.

«Призове місце завоювати не вдалося, але Богдан провів дві дуже наполегливі сутички і отримав безцінний змагальний досвід, – сказав батько спортсмена. – Хочу відзначити високий рівень підготовки опонентів: кожен учасник був досвідченим і гідним, і турнір видався сильним в плані конкуренції. Ніхто не хотів програвати, а кожна сутичка була як фінальна ».

До цього, 19 травня, в Миколаєві Богдан Аниканов завоював Кубок Півдня України по бразильському джиу-джитсу. А 11 травня в Миколаєві взяв золото на турнірі зі змішаних єдиноборств MMA Club Fighter-15. Боєць провів 2 поєдинки, здобувши дострокові перемоги больовими прийомами на руку.

Про це повідомляє прес-служба спортсмена.