Юні українці за підтримки НОК взяли участь в Онкоолімпіаді

23-26 серпня у польській столиці Варшаві відбулись змагання для дітей, які подолали страшну хворобу – рак. Участь в Онкоолімпіаді за підтримки Національного олімпійського комітету вже втретє взяла команда України.

Цього року до команд з усіх воєводств Польщі, Литви, Румунії, Словаччини та України вперше доєдналась Туреччина.

Наші юні спортсмени здобули 10 нагород, з яких 3 золоті (плавання та настільний теніс, команда хлопчиків, команда дівчат), 2 срібні (стрільба з луку, бадмінтон) та 5 бронзових (плавання, стрибки у довжину з місця та з розбігу, бадмінтон (хлопчики, дівчата). Також діти змагались у настільному тенісі та футболі.

Як завжди вони виглядали як справжні олімпійці, адже Національний олімпійський комітет України забезпечив членів команди справжнім олімпійським екіпіруванням від компанії «Peak». Спортивну складову участі дітлахів у змаганнях вчергове забезпечувала представник НОК України Вікторія Веселова.

Наша команда мала унікальну можливість на запрошення Польського олімпійського комітету відвідати Музей спорту та туризму, ознайомитись з історією розвитку олімпійського спорту у Польщі, а також поспілкуватись з Йоанною Ліщинською – бронзовою призеркою Ігор ХХХІ Олімпіади 2016 року у Ріо-де-Жанейро з веслування академічного. Діти та батьки були у захваті від зустрічі!

На завершення змагань нашу команду було запрошено наступного 2019 року взяти участь у змаганнях з футболу серед дітей, що здолали рак, та черговій Онкоолімпіаді, яка вже через два роки відбудеться у Варшаві під новою назвою «Ігри мрій, що здійснились».

Відзначимо, що підтримка участі діток в Онкоолімпіада стала черговим кроком Національного олімпійського комітету на чолі з Сергієм Бубкою у реалізації планомірної довготривалої соціальної програми допомоги онкохворим діткам у співпраці з Національним інститутом раку та благодійними фондами «Краб» і «Набат».