Юні футболісти з Генічеська зайняли 3 місце на Всеукраїнському турнірі

Вперше ДФК “Тавр”, укомплектований юними футболістами 2012/2013 р.н. (U-8). Взяв участь у Всеукраїнському турнірі Azov Football Cup – 2020 року, який проходив в Кирилівці з 8 по 11 липня 2020 року.

За головний приз змагань боролися 12 футбольних колективів з 7 регіонів країни, де “Тавр” був єдиною командою, яка представляла Херсонську область.

Кожна гра в групі для таврят була, як фінал. У дебютній грі з ФК “Фортіс”, наша команда ведучи у рахунку 2: 1 поступила перемогу в кінцівці зустрічі. Результат 2: 2 з одним з фаворитів турніру. Голи на рахунку Симонова Артура і Нікітенко Тимура. У наступному ігровому дні таври перемогли столичний “Атлет” та “Спарта” (Дніпро) з однаковим рахунком 1: 0. Голи в цих зустрічах на рахунку Кущ Олексія і Симонова Артура.

У заключному ігровому дні ДФК “Тавр” програв 3: 0 “Славії” з Дніпра і переміг ФШ “Харків” 3: 1. Автори голів Симонов Артур -2 і Нікітенко Тимур. Остання гра в групі дозволила команді з Генічеська зайняти 2 місце і увійти в плей-офф турніра, де на неї вже чекав абсолютний фаворит змагань – Локомотив (Київ). При цьому оборона ДФК “Тавр” після групового етапу стала 3 на Кубку, пропустивши 6 м’ячів. 

До цього в першому півфінальному протистоянні “Профібол” (Хмельницький) розібрався з “Славією” (Дніпро). На матч за третє місце вишла  “Славія” грамотна гра захисту і швидкий перехід в контратаку дозволив ДФК “Тавр” повести в рахунку 2: 1. Авторами голів стали Симонов Артур і Ерещенко Костянтин. Під завісу зустрічі позначилася втома і ДФК “Тавр” пропустили абсолютно не обов’язковий гол від дніпрян, які і перевели гру в серію післяматчевих пенальті. Упевнені дії воротаря  Олександра Куща, точні удари з “точки” Ерещенко Костянтина і Симонова Артура привели ДФК “Тавр” до бронзових медалей на престижному дитячому турнірі.

Склад: Кущ Олександр, Моронжук Євген, Стеценко Павло, Скорик Владислав, Бульченко Тимофій, Нікітенко Тимур, Кущ Олексій, Симонов Артур, Ерещенко Костянтин. Кращим півзахисником турніру за версією організаторів став Стеценко Павло.