Як зірки українського футболу грали в Херсоні

Напередодні Нового року в Херсоні відбувся незвичайний футбольний матч. У спортзалі грали дві команди «Друзі Коваленка» та «Друзі Єфименка». Першу очолив гравець донецького «Шахтаря» Віктор Коваленко, а другу – керівник компанії «Терруар» Василь Єфименко. Компанія була спонсором цього матчу.

Прикметно, що в командах виступали зірки херсонського футболу, які грають у вищій лізі за команди «Дніпро», «Зоря», «Десна» і навіть за збірну України – Коваленко, Ситало, Шевцов та інші.

– Такі матчі вони проводять уже кілька років поспіль, – розповів NovaKahovka.City директор комплексної ДЮСШ в Таврійському мікрорайоні Віктор Бербенцев. – Адже на новорічні канікули зірки футболу з’їжджаються до рідного Херсона. 

До речі, син В. Бербенцева 34-річний Дмитро теж грав у цьому поєдинку і відзначився голом. Він – колишній гравець команди ФК «Продексім», яка неодноразово ставала чемпіоном України з футзалу. Нині Дмитро Бербенцев – тренер молодіжки клубу.

Щодо самого матчу, то перша половина гри закінчилася з рахунком 4:3 на користь команди Коваленка. У другому таймі «єфименці» були близькі до нічиєї, але «коваленківці» все одно вирвали перемогу 6:5.

Та головним підсумком стало спілкування гравців, які у різні роки вийшли з херсонського дитячого і молодіжного футболу та закріпилися у відомих українських командах.