Відбулася прес-конференція з херсонськими призерами міжнародних спортивних змагань

В облдержадміністрації відбулася прес-конференція з херсонськими призерами міжнародних спортивних змагань, повідомляє прес-служба ОДА,

На зустрічі були присутні перший заступник голови ОДА Дмитро Бутрій, начальник управління з питань фізичної культури і спорту ОДА Юрій Кан, молоді спортсмени Ерік Арушанян, Олександр Зарубін, Олександр Зайцев, їх тренери Віктор Кубішін і Сергій Кірсанов, голова Херсонської обласної федерації вільної боротьби Володимир Смирнов і радник голови ОДА з гуманітарних питань Світлана Чепіга.

Дмитро Бутрій привітав хлопців з перемогами і побажав тільки ще кращих результатів і досягнення високих місць на міжнародній спортивній арені. 

Під час заходу призери розповіли про нелегкий шлях до успіху, про постійні складні тренування і фінансові труднощі.
Чемпіон світу з вільної боротьби серед юніорів, херсонець Ерік Арушанян в своєму виступі подякував усім, хто допомагав йому йти до своєї перемоги, а саме батькам, тренеру, директору дитячо-юнацької спортивної школи з вільної боротьби і директору Херсонського вищого училища фізичної культури. У планах на майбутнє Еріка навчання в Херсонському державному університеті та здобуття перемоги на Олімпійських іграх, далі – тренерська кар’єра. 

Херсонський спортсмен Александр Зарубін на змаганнях в Румунії завоював дві бронзові нагороди в складі юніорської четвірки збірної України. Хлопець зазначив жорсткої конкуренції під час змагань, на тяжкості в боротьбі за перемогу на олімпійських дистанціях і на сильних суперників. 

Сергій Кірсанов, тренер, заслужений майстер спорту СРСР з веслування на байдарках, срібний призер ХХІV Олімпійських ігор, зауважив про недостатність фінансової підтримки майбутніх чемпіонів в Україні, зокрема, і в області. Він наголосив на важливості кращої моральної та матеріальної підтримки спортсменів, заохочення їх до гідного представлення нашої країни на міжнародній спортивній арені. 

Начальник управління з питань фізичної культури і спорту ОДА Юрій Кан повідомив про обласну програму підтримки спортсменів, преміювання призерів та їх тренерів за високі досягнення в спорті серед областей України. 

Молодий тренер Еріка Арушанян з вільної боротьби Віктор Кубішін зазначив, що на Херсонщину повернули добру традицію – в 2010 році Чемпіоном світу з вільної боротьби був херсонець, який завоював золоту медаль. Взагалі, з 1991 року в Україні було 5 чемпіонів з цього виду спорту, чотири з яких саме з Херсона.