«Спасибі Гордєєву за розвиток спортивної інфраструктури», – глава ФФУ Андрій Павелко

Спортивні традиції Херсонщини відомі далеко за її межами. Таврійська земля підготувала 10 олімпійських чемпіонів, багато призерів олімпіад, переможців світових і європейських змагань, які принесли славу і визнання української нації. Тому в рамках візиту на Херсонщину парламентарії від бюджетного комітету ВРУ відвідали комплексноу дитячо-юнацьку спортивну школу в Херсоні і привітали учасників турніру по футболу серед команд школярів, команд учасників бойових дій і військовослужбовців на призи Херсонської обласної федерації футболу.

Як повідомляє прес-служба ОДА, голова Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, президент Федерації футболу України Андрій Павелко висловив подяку українським воїнам, які захищають країну від ворожої агресії, і проанонсував будівництво стадіону зі штучним покриттям для команди Таврія Сімферополь, який зараз знаходиться в Бериславі:

«На цьому стадіоні зросте покоління переможців. Завдяки такому будівництву ми залучимо більше дітей до занять спортом. Саме цей приклад Херсонської області я приводив в Конгресі. До появи стадіону зі штучним покриттям, на Освіті займалося 170 дітей, а сьогодні – більше 700. Це показник того, що необхідно продовжувати будувати такі об’єкти. Херсонщина благодатна футбольна земля і ми з задоволенням будемо підтримувати всі ініціативи для розвитку спортивної інфраструктури ».

Голова Комітету Верховної Ради України з питань бюджету подякував народним депутатам і особисто голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва за сприяння розвитку української спортивної культури.

Також Андрій Павелко вручив кубок жіночій команді «Схід» (Стара Маячка), яка перемогла в Чемпіонаті України в Першій лізі і тим самим завоювала право участі у Вищій лізі в наступному році.

По завершенні урочистостей Андрій Гордєєв і Андрій Павелко вручили нагороди та футбольні м’ячі учасникам турніру.

За підсумками змагань були визначені переможці.

Серед команд школярів:
I місце – КДЮСШ 1
II місце – СДЮШОР «Кристал»
III місце – ДЮСШ «Херсон»
IV місце – КДЮСШ 2

Серед команд учасників бойових дій і військовослужбовців:

I місце – Військова частина 1604,
II місце – Авіатор
III місце – Національний корпус,
IV місце – збірна команда Української добровольчої армії.