Кристал перемагає Енергію та крокує у наступний раунд Кубка України

Жереб звів принципових суперників вже у першому раунді Кубка України. У Новій Каховці відбулося перше офіційне дербі Херсонщини у цьому сезоні. Перший тайм розпочався у невисокому темпі, гра у перші хвилини нагадувала розвідку. Поступово Енергія заволоділа ігровою перевагою, більше контролювала м’яч та створила декілька небезпечних моментів. Нашим захисникам тільки в останню мить вдавалося ліквідовувати загрози, відчайдушно кидаючись під удар, а коли вже здавалося, що заблокувати постріл не вийде господарів підводила виконавська майстерність. В атаці у Кристала в першій половині зустрічі відверто нічого не виходило.

Другий тайм херсонці почали більш активно. Активізувалася гра у відборі. Енергія і далі намагалася атакувати великими силами та зрештою пропустила контратаку. Михайло Лаптєв ліквідуючи загрозу біля сильно вибив м’яча вперед, де його підхопив Барладим. Андрій протягнув круглого до штрафної площі та влучно пробив повз воротаря – 0:1.

Пропустивши гол новокаховчани посилили тиск на ворота Кристала. Захисники нашої команди впевнено ліквідовували загрози які надходили переважно з другого поверху. Енергія зробила ставку на свої високорослих футболістів. Приблизно 10 кутових подали новокаховчани у другому таймі, але верхову боротьбу вигравали переважно футболісти Кристала, а коли їм це не вдавалося надійно на останньому рубежі діяв Крюков. В одній з атак нападник Енергії влучив у поперечину зумівши перекинути навіть нашого голкіпера. Поступово кристалівці зуміли перевести гру подалі від власних воріт та продовжували небезпечно контратакувати. Вже у компенсований час подвоювати рахунок могли Михайлов та Меженський, що вийшли на заміну замість Брижчука та Ігнатьєва відповідно, але Олександру забракло влучності, а Євген опинився в офсайді.

Кристал крокує у наступний раунд розіграшу Кубку України (1/32) жеребкування якого відбудеться 20.07.2018р. У цьому раунді участь візьмуть переможці 1/64, Кремінь, Черкащина-Академія та 16 клубів першої ліги. Матчі 1/32 відбудуться 22 серпня 2018 року.