У Новій Каховці відбудеться баскетбольний турнір на Кубок Вадима Гладуна

З 14 по 16 вересня у Новій Каховці другий рік поспіль відбудеться велике спортивне свято. До нас знову завітають легенди баскетболу – команди ветеранів, аби позмагатися у турнірі за Кубок Вадима Гладуна –  Заслуженого майстра спорту, чемпіона Європи, дворазового переможця Всесвітньої універсіади і спартакіади народів СРСР з баскетболу.

Змагання відбудуться в спортивному залі «Будівельник», за підтримки міського голови Коваленка В.І., відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту (начальник Таран Н.М.), ГО дитячо-юнацький спортивний клуб з баскетболу «Імпульс» (голова Перетятько В.В.). Кількість та назви команд учасників буде повідомлено додатково.

15 вересня 2018 року о 10.00 год. в спортивному залі «Будівельник» відбудеться урочисте відкриття змагань.

Ідея проведення баскетбольних ігор в Новій Каховці виникла після того, як Микола Зотович Дзюбенко – відомий тренер з баскетболу у м. Нова Каховка, навесні 2017 року побував на 80-річчі Вадима Гладуна. Поспілкувавшись зі спортсменами-баскетболістами, які перебувають вже в поважному віці, він зрозумів: необхідно показати і познайомити молоде покоління Нової Каховки з тими, хто стояв біля витоків становлення українського баскетболу.

Адже зовсім мало хто знає, що Вадим Гладун, Володимир Стремоухов, Микола Погуляй, що входили в збірну команду СРСР з баскетболу, грали в легендарній київській команді «Будівельник», яка є однією з найстаріших в Україні і веде відлік своєї історії з 1945 року. А сучасний баскетбольний клуб «Будівельник» виступає в українській Суперлізі і є найтитулованішим серед усіх її учасників.

Вищеназвані гравці – живі легенди баскетболу. Їх візит до нашого міста – справжня подія, а Вадим Гладун пообіцяв вдруге привезти кубок кращого гравця США, який дістався йому з рук брата американського президента Джона Кеннеді. Роберт Кеннеді вручив його Вадиму Івановичу за кращу гру в складі збірної СРСР в 1963 році, коли «Будівельник» обіграв американську команду. І обіграв – це м’яко сказано! В той час перемога радянської команди над американцями була схожа на політичну перевгу у взаєминах двох країн, що прагнули до світового панування.

Однак спорт понад політики. І тому всі бажаючі, а також вихованці спортивних шкіл, любителі баскетболу та професіонали 14-16 вересня запрошуються в спортзал «Будівельник», де не тільки пройдуть змагання, а й можна буде наживо поспілкуватися з легендарними спортсменами.