Спортивний Комітет України Став Партнером Europeactiveта Організовуватиме Дні Фітнесу В Україні

Під час проведення підготовчої зустрічі з питань реалізації загально європейського проекту «National Fitness Day for Europe» в рамках гранту Європейського союзу за програмою Erasmus+, яка відбулася в Брюсселі 14-15 січня, відбулось підписання договору про партнерство між Спортивним комітетом України та європейською організацією EuropeActive.

Партнерство означатиме спільну роботу над популяризацією здорового способу життя, рухової активності та фітнесу в Україні та країнах Європи, зокрема, проведення Днів фітнесу в Україні.

Підписання документу стало можливим в результаті перемоги EuropeActive в конкурсній програмі Erasmus+ на отримання гранту ЄС для проведення в країнах-партнерах ЄС Національних днів фітнесу. Загальна сума коштів, виділених на реалізацію проекту складає 325,417 EUR.Спортивному комітету України на проведення заходів в Україні буде виділено 18,886 EUR. Тривалість проекту «Національні дні фітнесу» становить два роки та включає проведення заходів у 4-х країнах-партнерах, які не є членами Європейського союзу: Україні, Грузії, Північній Македонії та Боснії і Герцеговині.

Основні цілі проекту:

  • популяризація Європейського тижня спорту та оздоровчої рухової активності серед населення;
  • розвиток масових видів спорту в країнах не членах ЄС;
  • пропагування європейських цінностей через фітнес в країнах-партнерах ЄС;
  • просування концепції національних днів фітнесу в Європі та за її межами.

В рамках проекту перед СКУ постають наступні завдання:

  • Організація та проведення чотирьох заходів (по два на рік), серед яких два семінари присвячені обміну міжнародним досвідом та два Національні дні фітнесу (у 2020 та 2021 роках). Перший семінар планується провести у травні 2020 року.
  • Сприяння в розробці посібника з організації Національного дня фітнесу та проведення інформаційної кампанії з популяризації фітнесу та рухової активності.
  • Звітування щодо етапів реалізації проекту, а також участь в плануванні та аналізі результатів проведення Національних днів фітнесу.
  • Участь представників СКУ у двох зустрічах, організованих партнерами з UKactive для обміну знаннями та досвідом.

Довідково:

EuropeActive є провідною некомерційною організацією, що представляє європейський фітнес-сектор. Відповідно до звіту Deloitte за 2018 рік, європейський фітнес-сектор обслуговує понад 62 мільйони споживачів, приносить 27,2 мільярда євро доходів, та надає роботу 750 000 людей і складається з 62 000 об’єктів. У 2018 році європейський ринок зріс на 3,5% і за останні 10 років кількість користувачів фітнесу збільшилася на 72%. Крім того 9,4% всіх громадян Європи віком старше 15 років є користувачами фітнес-послуг.

Проведення Національних днів фітнесу має на меті залучення до здорового способу життя та фітнесу якомога більшої кількості людей, а також включає обмін знаннями та досвідом між країнами-партнерами та розширення в них фітнес-сектору.

Джерело: Прес-служба Спортивного комітету України