В області відновлюється навчально-тренувальний процес для членів збірних команд України

У зв’язку з послабленням карантинних обмежень, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, Департамент з питань реалізації гуманітарної політики обласної державної адміністрації відновлює на території області навчально-тренувальний процес для членів національних збірних команд України.

Це стало можливим у зв’язку з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 04 травня 2020 року № 343 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України», якою з 11 травня дозволено проведення індивідуальних тренувальних занять (біг, хода, їзда на велосипеді, фігурне катання, рух на активних візках спортсменів з інвалідністю), навчально-тренувальних зборів спортсменів національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських, національних видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю за умови забезпечення учасників засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

З цією метою поновлено діяльність підприємств, установ, організацій, які забезпечують проведення навчально-тренувального процесу спортсменів національних збірних команд України, спортсменів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів, за умови забезпечення осіб засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, перебування в приміщенні не більш як однієї особи на 10 кв. метрів площі, а також дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів.

Першочергово буде забезпечено підготовку херсонських спортсменів – кандидатів на участь у ХХХІІ літніх Олімпійських ігор у м.Токіо (Японія).

Також постановою Уряду від 04 травня 2020 року № 343 на першому етапі виходу з карантину дозволено заняття спортом у парках, скверах, зонах відпочинку, лісопаркових, прибережних зонах та спортивних майданчиках.

Джерело: https://khoda.gov.ua/v-oblast%D1%96-v%D1%96dnovlju%D1%94tsja-navchalno-trenuvalnij-proces-dlja-chlen%D1%96v-zb%D1%96rnih-komand-ukra%D1%97ni