Лучниця з Херсонщини виборола «золото» на чемпіонаті Європи

З 14-19 лютого 2022 року у словенському місті Лашко, відбувся чемпіонат Європи зі стрільби з лука серед дорослих та юніорів у приміщенні.

За медалі змагалися понад 300 лучників з 30 європейських країн .

Херсонщину представляла заслужений майстер спорту (далі ЗМСУ), спортсменка КЗ «Херсонська школа вищої спортивної майстерності» Херсонської обласної ради (далі ХШВСМ), новокаховчанка Анастасія Павлова.

У складі жіночої збірної України зі стрільби з луку Анастасії Павлова здобула золоту медаль разом з Веронікою Марченко (м.Львів) та Поліною Родіоновою (м.Суми).

Наші лучниці у фіналі, не залишивши жодного шансу на перемогу команді опоненту, здолали лучниць із Туреччини з рахунком 6:0.

У завершальний день змагань в боротьбі за «бронзу» чемпіонату Європи зійшлись дві подруги по збірній команді України новокаховчанка Анастасія Павлова та львів’янка Вероніка Марченко. Так, в особистих змаганнях сильнішою виявилась Анастасія Павлова, яка перемогла Вероніку з рахунком 7-1 та здобула бронзову медаль. Таким чином, Анастасія підтвердила високий рівень своєї майстерності.

Зазначимо, що у загальнокомандному заліку Україна посіла перше місце серед 30 країн. Це один з найкращих виступів в історії нашої країни на чемпіонатах Європи зі стрільби з лука у приміщенні.

Пишаємося українськими спортсменами та вітаємо лучницю з Херсонщини та її Заслужених тренерів України Владислава та Надію Павлових з блискучими результатами. Бажаємо подальших звершень!

Довідково: Aнacтaciя Пaвлoвa – пepeмoжниця Чeмпioнaту Cвiту-2014 у пpимiщeннi (кoмaнднi змaгaння), бpoнзoвa пpизepкa (ocoбиcтi змaгaння). Бpoнзoвa пpизepкa Чeмпioнaту Cвiту-2018 у пpимiщeннi (кoмaнднi змaгaння). Бpoнзoвa пpизepкa I Євpoпeйcькиx iгop 2015 p. у Бaку (кoмaнднi змaгaння). Чeмпioнкa Євpoпи 2016 p. (кoмaнднi змaгaння). Бpoнзoвa пpизepкa Чeмпioнaту Євpoпи-2016. Бpoнзoвa пpизepкa Чeмпioнaту Євpoпи-2017,Чeмпioнaту Євpoпи – 2019 в пpимiщeннi (кoмaнднi змaгaння). Бaгaтopaзoвa чeмпioнкa Укpaїни.

Джерело: Херсонська обласна рада – офіційний веб-сайт