Новорічні турніри з дзюдо у Щасливцевому

23 грудня 2021 року у Щасливцевому пройшов новорічний турнір з дзюдо серед дівчат 2011/2013 та 2014/2015 рр.н. із сіл Генгірка, Щасливцеве та Стрілкове. Учасників змагань на урочистому відкритті привітала староста Стрілкового Ольга Явдик.
   «З вогником» підійшли до проведення турніру його організатори: колектив Щасливцевського будинку культури, клуб дзюдо «Арабат» (керівник – Лариса Шаймарданова) та інструктор з фізкультури Дамір Шаймарданов. Вони внесли до заходу святкові новорічні нотки. Всі присутні були у захваті від веселої музичної розминки: старші дівчата танцювали флеш-моб “Єрусалима” та челендж “Чіка Ріка”, а молодші учасниці турніру із задоволенням копіювали за ними ритмічні рухи.
   Після розминки головний суддя змагань Дамір Шаймарданов нагадав основні правила та представив суддю на килимі – старшого вихованця клубу дзюдо “Арабат” Ісляма Сулейманова.
   Боротьба відбулася за коловою системою у чотирьох вагових категоріях. Двобої проходили цікаво та захоплююче, за бурхливої підтримки глядачів.
   Найвеселіші поєдинки були у малюків – змагання у грі “хвостики”, коли під час сутички треба було вирвати “хвостик” у суперниці.
   За підсумками змагань призові місця розподілилися наступним чином: 2015/2016 рр. н. 20кг: l місце – Сулейманова Сабіна, 2 місце – Кліба Маша.
   2011/2013 рр. н. – 30 кг: 1 місце – Сеїтвелїєва Аміде, 2 місце- Грибкова Єлизавета, 3 місце- Кобилянська Яна та Наверська Олександра; 35кг: 1 місце – Павловська Ольга, 2 місце – Зибко Марія. 40+ кг:1 місце – Пронюткіна Єва, 2 місце – Петрік Олена, 3 місце – Коваль Марія.
   Переможницям та призеркам були вручені грамоти та медалі, всім присутнім дітлахам – солодощі.
  Святковий турнір відбувся завдяки підтримці спонсорів – старости Стрілкового Ольги Явдик та «Арабатських Терм» (керуюча Катерина Дерев’янко), за що їм
велика подяка від спортсменів та тренерів.
   А 25-го грудня за нагороди боролися юнаки 2011/2013 та 2014/2015 рр. н. У гості до дзюдоїстів клубу “Арабат” приїхали друзі з Рикового (тренер – Р. Дюкар) та Генічеська (наставник – В. Фіщук). Турнір словами вітання відкрив член батьківського комітету Д. Гнездилов. Дебютантів серед борців майже не було, тому поєдинки були динамічними, часом дуже напруженими. Найазартнішими вболівальниками, як завжди, були мами.
   За результатами змагань чемпіонами у вагових категоріях 26, 30, 32, 42 та 46 кг стали відповідно Сеітвелієв Асан (Щасливцеве), Кахраманов Харун, Кахраманов Мурат та Іванісов Денис (Рикове), Рангаєв Іван (Стрілкове).
  Після проведення змагань з офіційних вагових категорій тренери, порадившись, запропонували хлопцям поборотися в абсолютній ваговій категорії. Зметикувавши, що вже зароблені медалі борці не втрачають, вісім хлопців записалися у добровольці. Тренер Роман Дюкар пояснив їм, що в такій боротьбі, коли у противника явна перевага у вазі, важливо виявити основний принцип дзюдо – “м’який шлях”, піддатися, щоб перемогти, спрямовуючи силу супротивника проти нього самого. Введення цієї новинки було виправдано, боротьба вийшла дуже цікавою. Більш легкі хлопці демонстрували справжню волю до перемоги. Результат був таким: перше місце – Іванісов Денис, друге – Писарєв Максим, третє – Рангаєв Іван та Кахраманов Мурат. Усіх хлопців було нагороджено медалями, грамотами та солодкими призами від щедрих спонсорів.

Джерело: Офіційний сайт Генічеської міської ради