Спортивні заклади в громадах Херсонщини повинні бути збережені

На цьому сьогодні під час щотижневої селекторної наради, яка пройшла під керівництвом голови облдержадміністрації Сергія Козиря, наголосив начальник управління фізичної культури, молоді та спорту ОДА Віталій Вибранський.

Він розповів, що на Херсонщині функціонує 36 дитячо-юнацьких спортивних шкіл комунальної та 3 приватної форми власності, в яких заняттями із 46 видів спорту охоплено майже 13 тис. учнів. 

Також в області працює школа вищої спортивної майстерності, регіональний центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю “Інваспорт”, 3 центри фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”, Центр олімпійської підготовки з гандболу та Херсонський фаховий спортивний коледж.

“На жаль, через об’єднання районів та передачу майна до територіальних громад у Херсонській області з’явилася тенденція щодо скорочення закладів фізичної культури і спорту. Також у деяких громадах є практика “завуальованої ліквідації закладів” шляхом реорганізації, приєднання або перетворення”, – розповів Віталій Вибранський.

За його словами, це може призвести до невиконання державної політики в сфері фізичної культури і спорту на рівні територіальних громад, що однозначно вплине на якість здоров’я населення, яке позбавили можливості повноцінно займатися спортом. 

Як відзначив очільник області Сергій Козир, це дуже важливе питання, яке зараз потрібно активно відпрацювати з органами місцевого самоврядування, аби вони зберегли заклади фізичної культури в умовах реформи децентралізації влади.

У свою чергу Віталій Вибранський повідомив, що управління фізичної культури, молоді та спорту готове надати методичну та практичну допомогу територіальним громадам із зазначеного питання.

Джерело: https://khoda.gov.ua/