Український легкоатлет Андрій Проценко перебуває на окупованій Херсонщині. Його розповідь про місяць війни

Замість чемпіонату світу – переховування від російських військових та тренування в полі.

33-річний Андрій Проценко – лідер чоловічої збірної України зі стрибків у висоту. У 2019 році він вигравав «срібло» чемпіонату Європи у приміщенні, також в його активі перемога у фіналі Діамантової ліги, медалі чемпіонатів Європи та світу у приміщенні. Андрій, який народився та живе у Херсоні, – один з 11 спортсменів в історії, хто стрибав на висоту 2.40 метра. Його особистий рекорд – шостий найкращий результат в історії у світі та другий найкращий стрибок в Україні.

Наприкінці березня Проценко мав змагатися на чемпіонаті світу в приміщенні, де був би одним з фаворитів. Утім, виїхати на змагання не зміг: в Україні почалася війна, до його населеного пункту в Херсонській області зайшли російські війська.

«Ми прокинулись від дзвінка батьків. Вони й сказали про те, що почалась війна. Ми спали міцно – ніяких вибухів не чули. Швидко зібрались, одразу поїхали з Херсона до села і застрягли тут. Можливо, треба було брати дитину та їхати далі з області, але ми чомусь побоялися. А на наступний день уже було пізно», – розповів Андрій в інтерв’ю Суспільне Спорт від 29 березня 2022 року.

Читати далі за посиланням https://suspilne.media/221673-ukrainskij-legkoatlet-procenko-perebuvae-na-okupovanij-hersonsini-jogo-rozpovid-pro-misac-vijni/