У День міста в Херсоні відбувся 4 етап “Таврійських велостартів”

«Таврійські велостарти» – це дитячі велеперегони для дітей від наймолодшого віку до 14 років. Започатковані були у 2018 році, традиційно проводяться в чотири етапи: 2 у Херсоні, у Голій Пристані та Каховці.

Відбувся 4 етап змагань. Підтримати дітей прийшов міський голова Ігор Колихаєв. Він привітав усіх присутніх з Днем міста і разом з дітьми скандував «Вітаємо!».

«Кожному бажаю завжди мати жагу до перемоги! А для мене ви всі вже переможці, адже берете участь у велоперегонах і цією участю робите свій внесок у розвиток міста. Ви всі молодці і я надзвичайно вами пишаюся!», – сказав Ігор Колихаєв.

Учасники отримали стартові номери, закріпивши їх на кермі велосипеда. Після фінішу номери залишаються учасникам.

У перегонах обов’язкова наявність шолому. Учасник з розстібнутим шоломом чи шоломом, який зсунувся на очі чи на потилицю, зупиняється маршалами та знімається із заїзду. Таким чином дітям прививається звичка дотримуватися заходів безпеки.

Після закінчення велеперегонів, усі учасники отримали нагороди – дипломи та медалі.

 «Таврійські велостарти» організовані з метою розвитку й підтримки у дітей інтересу до їзди на велосипеді та пропаганди здорового способу життя.

Організацію перегонів здійснює ГО “Федерація велосипедного спорту Херсонської області”. Організаційно методичну підтримку здійснює Херсонська міська адміністрація.

Джерело: Херсонська міська рада.