У Херсоні привітали спортсменів з нагоди 30-річчя національного олімпійського комітету України

13 вересня 2021 року  під час святкування Дня фізичної культури та спорту, а також 30-річчя створення Національного олімпійського комітету України, очільник Херсонщини вручив спортсменам та тренерам області почесні відзнаки. 

«Сподіваюсь, спільно ми створимо фундамент для ще більших спортивних досягнень спортсменів Херсонщини та ще не раз побачимо їх переможцями найпрестижніших світових змагань», – наголосив Сергій Козир. 

Також голова облдержадміністрації розповів, що цього року спільно з місцевою владою ліцензіатів Олімпійських та Паралімпійських ігор відзначили одноразовими стипендіями по 100 тис. грн, їх тренерів стипендіями по 50 тис. грн.

Так, за досягнення високих спортивних результатів на XVI літніх Паралімпійських іграх 2020 року в м. Токіо (Японія), виявлені самовідданість та волю до перемоги, утвердження міжнародного авторитету України Почесні грамоти голови ОДА отримали: 
– ЛЕБЄДЄВА Яна Олександрівна – член національної збірної команди України з легкої атлетики серед осіб з інвалідністю;

– МЕРЕШКО Єлизавета Данилівна – член національної збірної команди України з паралімпійського плавання.

За значний особистий внесок у підготовку спортсменів міжнародного класу, забезпечення високих спортивних результатів на XVI літніх Паралімпійських іграх 2020 року в м. Токіо (Японія), утвердження міжнародного авторитету України оголошено Подяки голови ОДА: 
АНДРЮЩЕНКУ Сергію Івановичу – тренеру-викладачу з легкої атлетики дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів;

– БЕНЕДИК Еллі Дмитрівні – тренеру-викладачу з плавання Херсонської дитячо-юнацької спортивної школи № 6 Херсонської міської ради. 

 До нагород також було представлено спортсменів з боротьби вільної та легкої атлетики Херсонської школи вищої спортивної майстерності БЕЛІНСЬКУ Аллу, ПРОЦЕНКО Андрія та ПІСКУНОВА Гліба разом з тренером Владиславом Юрійовичем ПІСКУНОВИМ. Однак сьогодні вони знаходяться на змаганнях та навчально-тренувальних зборах, тому нагороди отримують коли повернуться до Херсона. 

Також за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту Херсонщини та з нагоди Дня фізичної культури і спорту нагороджено Почесною грамотою голови ОДА: 
–  НОВОЖИЛОВА Ірина Олександрівна – спортсменка з легкої атлетики комунального закладу «Херсонська школа вищої спортивної майстерності» Херсонської обласної ради; 
– ПАВЛОВА Анастасія Владиславівна – спортсменка зі стрільби із лука комунального закладу «Херсонська школа вищої спортивної майстерності» Херсонської обласної ради
–  ПРОСТОРОВ Микола Миколайович – спортсмен зі стрибків на батуті комунального закладу «Херсонська школа вищої спортивної майстерності» Херсонської обласної ради. 

Подяка голови обласної державної адміністрації оголошена : 
–  ЗУЄВУ Геннадію Володимировичу – тренеру-викладачу з легкої  атлетики комунального закладу «Херсонська школа вищої спортивної  майстерності» Херсонської обласної ради. 
– МОЛЧАНОВУ Ігорю Анатолійовичу – тренеру-викладачу зі стрибків на батуті комунального закладу «Херсонська школа вищої спортивної   майстерності» Херсонської обласної ради; 
– ПАВЛОВУ Владиславу Олексійовичу – тренеру-викладачу зі  стрільби із лука комунального закладу «Херсонська школа вищої спортивної майстерності» Херсонської обласної ради; 
– ПАВЛОВУ Роману Валерійовичу – тренеру-викладачу з боротьби вільної комунального закладу «Херсонська школа вищої спортивної майстерності» Херсонської обласної ради.

Джерело: Сергій Козир відзначив видатних спортсменів та тренерів Херсонщини