«ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ СПОРТУ», 4-й День

РУБРИКА «ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ СПОРТУ», 4-й День:

У нашій країні зараз відбувається масштабний фізкультурно-оздоровчий захід UKRAINE IS EUROPE «ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ СПОРТУ» під єдиним гаслом «Єдність у русі – сила у результаті!» одразу в семи містах України 20-29 вересня з 16:00 до 20:00 від НОК України та Олімпійської команди, Міністерства молоді та спорту України та Державної установи Спорт для всіх».

ОДИН ДЕНЬ З ЖИТТЯ ОЛІМПІЙСЬКОГО ЧЕМПІОНА:

Правильний режим дня для кожного спортсмена (не тільки олімпійського чемпіона), який регулярно тренується, є важливим, як і безпосередньо тренувальний процес. Неможливо досягнути значних результатів, якщо тренуватися раз в тиждень і дозволяти собі при цьому погрішності в їжі, алкоголь і відсутність нормального сну. Від правильно скоригованого спортивного режиму, а також його неухильного виконання залежить успіх в тренуваннях. Регулярність для спортсмена важлива у всьому, починаючи з тренувального процесу і закінчуючи прийомом їжі та сном. Режиму необхідно дотримуватися не тільки під час змагань, але і в повсякденному житті. Саме збалансований режим дня дозволить досягнути значних результатів у будь-якому виді спорту.

Кожен олімпійський чемпіон та професійний спортсмен знає ідеальну формулу успіху – це поєднання тренувань і правильного режиму дня. Тільки такий грамотний тандем дозволить досягти видатних результатів у спорті. Основним завданням режиму дня є забезпечення поліпшення спортивних показників, що можливо при неухильному дотриманні суворого режиму. Ось які завдання можна вирішити при правильно складеному режимі дня:

  • Кожен свій день олімпійський чемпіон починє з невеликої розминки / зарядки, підбираючи вправи таким чином, щоб максимально ефективно підготувати м’язи до навантаження після стану повного спокою. В зарядку рекомендується додавати елементи або вправи, необхідні на певному етапі тренувань. Найкраще проводити розминку на свіжому повітрі, незалежно від пори року. Якщо такої можливості немає, можна займатися на балконі або при відкритому вікні. Перевагу потрібно віддавати легкому одязі, це дозволить поєднувати зарядку одночасно з загартовуванням.
  • Після розминки час водних процедур: душ, обливання або обтирання.
  • Крім щоденних ранкових водних процедур необхідно приймати душ після кожного тренування, а також бажано раз на тиждень відвідувати сауну / баню.
  • Прийом їжі повинен відбуватися щодня в один і той же час, це є запорукою хорошої роботи органів травлення .
  • Під час інтенсивних тренувань необхідно приділяти увагу сну і нічному відпочинку. Найбільш оптимальний час засинання 22-23 години, підйом близько 6-7 ранку. Повноцінний восьмигодинний сон забезпечує хороший відпочинок і можливість продовжувати інтенсивні тренування.
  • Відмова від надмірностей: алкоголю, куріння, надмірної кількості солодкої і жирної їжі. Куріння і алкоголь не повинні бути присутніми в житті кожного спортсмена, який хоче досягнути високих результатів під час тренувального процесу.
  • РЕЖИМ ДНЯ ПРОФЕСІЙНОГО СПОРТСМЕНА:
  1. Часовий проміжок з 6:00 – 12:00 відрізняється високою розумовою активністю, тому на цей період часу розраховані тренування для шахістів, тактичні заняття спортсменів групових видів спорту: футболістів, баскетболістів, хокеїстів. Також це відмінний час для здійснення легких пробіжок.
  2. Часовий проміжок з 12:00 – 18:00 характеризується максимальною фізичною активністю. Це ідеальний час для інтенсивних ударних тренувань. При грамотно складеному розпорядку дня спортсмени можуть в цей часовий інтервал провести два тренування.
  3. Часовий проміжок з 18:00 – 21:00 час творчих здібностей. У ці вечірні години краще відмовитися від ударних тренувань, присвятивши його спілкування, читання тощо. Багато тренерів організовують своїм підопічним на цей час полегшені тренування. Виходячи з цих даних, можна рекомендувати проводити по два тренування в період з 12:00 до 18:00, безумовно, з перервою на повноцінний обід і відпочинок. За таким принципом тренується більшість легкоатлетів, проводячи перший тренінг в районі полудня, після чого душ, обід, відпочинок і друге тренування близько шостої вечора. У житті олімпійського чемпіона та кожного професійного спортсмена важливий кожен момент як під час тренувань, так і під час харчування або відновлення після виступів на олімпійській арені.

Інформація: з вільного доступу.

#РАЗОМУРИТМІСПОРТУ #EuropeanWeekofSport#OlimpicLesson#BeActive2024

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.