«ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ СПОРТУ» 6-й День:

РУБРИКА «ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ СПОРТУ» 6-й День:

У нашій країні зараз відбувається масштабний фізкультурно-оздоровчий захід UKRAINE IS EUROPE «ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ СПОРТУ» під єдиним гаслом «Єдність у русі – сила у результаті!» одразу в семи містах України 20-29 вересня з 16:00 до 20:00 від НОК України та Олімпійської команди, Міністерства молоді та спорту України та Державної установи Спорт для всіх».

ТЕМА 6-го Дня: ВІДНОВЛЕННЯ СПОРТСМЕНА ПІСЛЯ ЗАНЯТЬ ФІЗКУЛЬТУРОЮ ТА СПОРТОМ.

 

ОСНОВНІ ПОРАДИ ЩОДО ВІДНОВЛЕННЯ ПІСЛЯ ТРЕНУВАНЬ:

1.Компенсуйте втрачену рідину:

Під час фізичних вправ ви втрачаєте багато рідини, і в ідеалі вам слід замінювати її під час фізичних вправ, але ви можете робити це і після тренування – це простий спосіб як відновитися після тренування.

Вода підтримує кожну метаболічну функцію та передачу поживних речовин в організмі, а наявність великої кількості води корисно для кожної функції організму. Адекватне заміщення рідини ще більш важливо для спортсменів, що тренуються на витривалість, адже вони втрачають велику кількість води під час потовиділення.

  1. Вживайте здорову їжу для відновлення:

Після вичерпання запасів енергії фізичними вправами вам потрібно заправитись, щоб ваше тіло відновлювалося, мало змогу регенерувати тканини, зміцнити м’язи і приготуватися до наступного випробування. Особливо це важливо, якщо ви виконуєте вправи на витривалість день за днем ​​або намагаєтесь наростити м’язи.

В ідеалі, ви повинні намагатися поїсти протягом 60 хвилин після закінчення тренування та обов’язково включати якісний білок та вуглеводи у свій раціон.

  1. Відпочивайте та розслаблюйтесь:

Час є одним з найкращих способів як відновитися після тренування (або зцілити) майже від будь-якої хвороби або травми, і це також актуально і після важких тренувань. Ваше тіло має дивовижну здатність дбати про себе, якщо ви дасте йому деякий час.

Відпочинок після важких тренувань дозволяє відновленню відбуватися природними темпами. Це не єдине, що ви можете чи повинні зробити для сприяння регенерації, але іноді робити найпростіше – найлегше.

  1. Зробіть розтяжку:

Після важкої зарядки подумайте про м’яку розтяжку. Це простий і швидкий спосіб допомогти м’язам відновитися.

  1. Застосуйте активне відновлення після тренування:

Легкі, м’які рухи (наприклад, швидка ходьба або їзда на велосипеді) покращують кровообіг, що сприяє транспортуванню поживних речовин та продуктів обміну по всьому тілу. Теоретично це допомагає м’язам швидше відновлюватися та отримувати необхідні речовини.

  1. Зробіть масаж

Масаж дарує приємні почуття і покращує кровообіг, дозволяючи повністю розслабитися. Ви також можете спробувати самомасаж та вправи на пінопластових роликах для пропрацьовування вузьких м’язів.

Інформація: з вільного доступу.

#РАЗОМУРИТМІСПОРТУ #EuropeanWeekofSport#OlimpicLesson#BeActive2024

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.