В НОК України визначили спортсменів, які отримають стипендії за програмою Олімпійської солідарності МОК

В НОК України визначили спортсменів, які отримають стипендії за програмою Олімпійської солідарності МОК

19 вересня 2024 року в Олімпійському домі комісія «Олімпійські федерації та суб’єкти олімпійського руху» затвердила список спортсменів, які отримають стипендії за програмою Олімпійської солідарності МОК для підготовки до XXV зимових Олімпійських ігор, що пройдуть у Мілані-Кортіні в 2026 році.

Основною метою засідання комісії, яке проходило у змішаному форматі, стало затвердження критеріїв відбору атлетів для отримання стипендій за програмою Олімпійської солідарності Міжнародного олімпійського комітету (МОК), що покликана допомогти в підготовці українських спортсменів до XXV зимових Олімпійських ігор. Також було розглянуто і затверджено список атлетів, які відповідають визначеним критеріям і матимуть можливість скористатися цими стипендіями.

З вітальним словом виступили президент НОК України Вадим Гутцайт:

«Це не лише формальність, це можливість для спортсменів краще підготуватися до важливих міжнародних стартів і досягти нових висот. Ми спільно робимо важливий крок для зміцнення позицій українського спорту на світовій арені».

Загалом НОК України отримав 15 стипендій за програмою Олімпійської солідарності «Олімпійські стипендії для атлетів на Мілан-Кортіна 2026». Поіменний список атлетів, які відповідають вимогам для отримання стипендій за програмою Олімпійської солідарності МОК для підготовки до XXV зимових Олімпійських ігор у Мілані-Кортіні 2026 року і затверджений Виконкомом НОК України, виглядає так:

Програма Олімпійської солідарності від МОК сприятиме підвищенню шансів українських спортсменів на успішні виступи на ХХV зимових Олімпійських іграх 2026 року в Мілані-Кортіні.

Детальніше читайте на сайті НОК України: https://noc-ukr.org/news/25310/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.