На Херсонщині за Кубок Путилова змагаються 34 команди

34 шкільні команди з Білозерського району і Корабельного району Херсона півтора місяці будуть боротися за перемогу в футбольному Кубку Андрія Путилова.

Нагадаємо, в суботу, 13 квітня, відбувся старт традиційних змагань, які кілька років тому заснував Андрій Путілов.

«Наше завдання – відвернути хлопчаків з вулиць і зробити їх спортивними, сильними, щоб вони прославляли Херсон. Ось, наприклад, мій одногрупник Олександр Головко свого часу був тренером Національної збірної, а до цього – капітаном команди. Таких, майбутніх Головко, ми і повинні виховувати вже сьогодні », – розповів Андрій Путілов.

Перший етап змагань прийняла Дар’ївка, куди з’їхалися 8 команд. Приїжджі юні гравці не приховують – господарі поля суперники дуже сильні. Хто з ким гратиме, визначили під час обов’язкової процедури – жеребкування. Все повинно бути по-чесному.

Команду з дев’яти футболістів на змагання привіз вчитель фізкультури з Новотягинка Костянтин Білий. За Кубок Путилова його вихованці змагаються вже не вперше.

«Дітям сподобалися торішні змагання, є інтерес побувати на морі, стимул, так би мовити. Приїхали показати свої сили сьогодні. Команда цього року у нас сильніше, і тренувань більше було », – розповів Костянтин Білий.

Команда Дар’ївка традиційно з потужною групою підтримки, це вже новий батьківський фан-клуб, тому що минулорічні гравці виросли і їх замінили більш молодші.

«Ми прийшли вболівати, тому що завжди зі своїми дітьми і їх дуже любимо, підтримуємо. Цей день для нас дійсно важливий, бажаємо успіхів нашим дітям і взагалі всім дітям, які приїхали змагатися, – зазначила мама юного футболіста з Дар’ївка Олена Мусієнко.

На першому етапі змагань перемогла команда з Нікольського. Всього буде обрано чотири переможця, які поїдуть на Чорноморське узбережжя, в Лазурне. В кінці травня в Центрі олімпійських видів спорту «Прибережний» відбудеться фінал Кубка Андрія Путилова.

«Кожній команді, яка буде боротися за Кубок, бажаю перемоги. І навіть якщо ви програєте, не варто засмучуватися і опускати руки, тому що завтра обов’язково виграєте. Робіть висновки і йдіть вперед! – звернувся до юних футболістів Андрій Путілов.