На церемонії «Спортивне сузір’я  Херсонщини- 2017» відзначені найкращі спортивної галузі

11 січня 2018 р. в Херсоні відбулася традиційна  церемонія «Спортивне сузір’я  Херсонщини- 2017».

За підсумками спортивного року   на сцені Херсонського обласного академічного  музично-драматичного театру  ім. М. Куліша було нагороджено кращих спортсменів та тренерів , спортивних федерацій та організацій  Херсонщини.

Організатори заходу – управління молоді та спорту ХОДА та КУ «Херсонський обласний центр фізичного здоров’я населення« Спорт для всіх» Херсонської облради. 

Метою  заходу є  не тільки відзначення найкращих у спортивній галуззі, а й  популяризація занять фізичної культурою та спортом серед населення.

Звання «Краща спортсменка року» отримала одна з трьох номінантів – Анастасія Павлова – чемпіонка України зі стрільби з лука, бронзовий призер чемпіонату Європи, 5 місце на чемпіонаті світу. А її тренер Владислав Павлов отримав звання «Кращий тренер року».

Номінацію «Кращий спортсмен року» виграв Микола просторової (стрибки на батуті) – переможець командного чемпіонату України, чемпіон України (синхрон), 4 місце на Кубку світу (синхрон), срібний призер Х Всесвітніх ігор (синхрон). 

Нагороду «Кращий спортсмен з неолімпійських видів спорту» отримав Віталій Дубина – чемпіон України з кікбоксингу WAKO, переможець Кубка світу, чемпіон Х Всесвітніх ігор. 

Триразова чемпіонка України з веслування на байдарках і каное Олена Скворцова отримала перемогу в номінації «Сенсація року». 

Володарем нагороди «Кращий в спорті ветеранів» став Ігор Козлов – триразовий чемпіон з веслування на байдарках і каное, триразовий срібний призер, бронзовий призер Всесвітніх ігор ветеранів. 

У номінації «Сильні духом» здобули перемогу легкоатлетки: Кисельова Юлія – ​​чемпіонка України, бронзовий призер ХХХІІІ літніх Дефлімпійських ігор; Півень Світлана – чемпіонка України, бронзовий призер чемпіонату Європи, чемпіонка світу серед спортсменів з фізичними вадами; Лебедєва Яна – дворазова чемпіонка України, срібний призер чемпіонату світу. 

Чемпіон України з футзалу серед команд вищої ліги «Екстра-ліга» сезону 2016/2017 років Футзальний клуб «Продексим» отримали нагороду – «Краща команда Херсонщини з ігрових видів спорту». 

Звання «Краща спортивна федерація року Херсонщини» присвоєно Херсонської обласної організації Федерації боксу України. 

А ДЮСШ № 6 Херсонської міської ради отримала нагороду за друге місце у Всеукраїнському огляді за кращий стан фізичного виховання та спорту в номінації кращі позашкільні навчальні заклади.