У Новій Каховці планують побудувати сучасний водноспортивний комплекс «Акваспорт» за 200 млн. Грн

У Новій Каховці планують побудувати сучасний водноспортивний комплекс, аналогічний тому, що збираються побудувати в Коломиї більше ніж за 200 млн. гривень.Рішення про створення нового комунального підприємства «Акваспорт» прийняла Новокаховська міськрада. «Потреба в новому КП пов’язана з нашими намірами побудувати в місті сучасний водноспортивний комплекс, – пояснив секретар міськради Олександр Лук’яненко. – Оскільки зараз змінилося законодавство, а комусь необхідно займатися замовленням проектно-кошторисної документації, підготовкою і реєстрацією майбутнього об’єкта. Звичайно, даром робитися нічого не буде, і що-то цей проект буде коштувати нашому суспільстві ».

За його словами, за основу Нова Каховка планує взяти готовий проект водно-спортивного комплексу, хочуть побудувати в Коломиї. «Ми практично домовилися з його проектантами. Десь на 90%  ми хочемо взяти цей проект, тільки трохи його доопрацюємо і далі запускати процес. Зі свого ж боку ми збираємося максимально опрацювати всі це з суспільством. Будемо проводити громадські слухання, щоб не було жодних приводів для спекуляцій », – додав Олександр Лук’яненко.

Побудувати водноспортивний комплекс під назвою «Н2О» в Коломиї Івано-Франківської області дійсно планують до 2019 року. Згідно проектно-кошторисної документації вартість будівництва становить 214,6 мільйона гривень. Комплекс буде включати зали боротьби, боксу, тренажерний, ігровий з трибунами для глядачів, чотири тенісні корти (один з них з трибунами), гребний залу байдарок і каное, малий басейн для навчання дітей плаванню, конференц-зали.

До речі, в Новій Каховці зараз всього діє близько 20 комунальних підприємств. Правда, в листопаді 2017 була припинена державна реєстрація КП «Новокаховський водно-спортивний комплекс« Нептун ».