У Херсоні відбувся перший турнір з вейкбордингу

У Херсоні вперше відбувся Чемпіонат України з вейкбордингу. Змагалися 20 спортсменів, в тому числі п’ятеро жінок і семирічний хлопчик.

“Це перші в місті змагання з вейкбордингу. Приємно, нас підтримали. Багато приїхали спортсмени з сусідніх областей таких, як Одеса, Миколаїв. Людей багато. Цей спорт стає популярним з великою швидкістю”, – говорить Євген Кулешов, учасник змагань.

 Першими, каже організатор Євген Кулешов, виступають початківці – група “Бігінери”. Потім – група любителів.

Учасники повинні виконати трюки на воді – стрибки, трамплін з перехопленнями, оборотами і ковзання. Обов’язково втриматися і не впасти з дошки, каже головний суддя змагань Олексій Божко.

На дошці вейкбордист Сергій Білецький з Одеси. Під час виконання трюків встигає поспілкуватися з глядачами:

“Моя програма складалася з трьох базових трюків. Вирішив зробити саме їх, щоб закрити категорію. Останній трюк називається” Вулкан “. Одночасно, в польоті, я схопив дошку руками. Це називається” Креп “. У мене вийшов” Вулкан стрейп креп “. Я не професійно катаюся, вже третій сезон. Займаюся, для задоволення,  катаюсь в оточенні любителів екстриму, як і я “.

Євген Кулешов не тільки організатор змагань, а й учасник. Під час виконання трюків двічі рветься канат, і програму свою виконав:

“Я трохи більше 100 кілограмів. Мою масу тіла канат не витримав. У програмі – що задумував, все вийшло. Я пройшов до фіналу, і це не може не радувати мене”.

Семирічний Федір Кушнір – єдиний в своїй віковій категорії. До фінішу Федір підпливає засмучений. Каже, що не втримався на дошці, тому що не розрахував свої сили.

Переможцями в категорії “Бігінери” стали Олександр Часнок і Марія Дорошенко, в категорії “Аматори” – Сергій Білецький та Іраїда Геращенко.