Херсонські курсанти перемогами у змаганнях і відзначили Міжнародний день студентського спорту

20 вересня 2019 року курсанти Херсонського факультету ОДУВС взяли  участь в обласному спортивно-масовому заході, котрий в цей день одночасно проводився у всіх регіонах України, − флеш-мобі та спортивних змаганнях з нагоди Міжнародного дня студентського спорту.

За активної підтримки керівництва Херсонського факультету для участі у масовому заході від н навчального закладу було забезпечено присутність 18 курсантів, а в цілому у цьому масовому заході брали участь більше сотні студентів та курсантів усіх закладів вищої освіти − університетів, академії, інститутів, технікумів (коледжів), вищих професійних училищ обласного центру.

Крім спортивних змагань, Програмою заходу були передбачені також показові виступи спортсменів з демонстрацією прийомів теквон-до та спаринги боксерів. 

Місце проведення флеш-мобу − комплексний спортивний майданчик Херсонського політехнічного коледжу. Після урочистого відкриття свята та реєстрації спортсменів відбулося безпосередньо й виконання самої вправи − «JumpSquats» (стрибки з напівприсяду). Її масове виконання вправи в межах цього заходу (флеш-мобу) проводилося без урахування часу і без досягнення максимальної кількості разів учасниками кожної окремої команди.

У рамках програми святкування Міжнародного дня студентського спорту проводився також естафетний забіг на алеї паркової зони. В естафетному бігу (зустрічний біг 100 м) команда юнаків та команда дівчат Херсонського факультету посіли 2 місця.

Також цього дня відбувся старт ХV Універсіади Херсонської області змаганнями з настільного тенісу серед команд юнаків та дівчат ЗВО Херсонської області. У змаганнях збірні команди факультету були представлена у складі двох юнаків та двох дівчат кожна, які гідно боролися за звання кращого спортивного колективу серед ЗВО області з цього виду спорту.

За результатами ігор вперше для Херсонського факультету команда дівчат-спортсменок підрозділу (Яблоновська Анастасія та Козловська Вікторія) здобула золоті медалі. Команда юнаків (Вітовецький Олександр та Сидоров Максим) посіла третє призове місце.

Проректор державного університету − декан Херсонського факультету Олексій Соловей в урочистій обстановці перед вишикуваним перемінним складом підрозділу на стройовому плацу привітав учасників переможців та призерів змагань з перемогами.

Спортсмени факультету продовжують тренуватися і готуються до наступних виступів на спортивних змаганнях − першостей з легкоатлетичного кросу та волейболу, котрі вже найближчим часом будуть проводитись за програмою обласних студентських ігор.