Юна новокаховчанка стала чемпіонкою світу з таеквон-до

21-26 серпня в Мінську пройшов 13-й чемпіонат світу серед юніорів і 8-й чемпіонат світу серед ветеранів з таеквон-до.

У складі збірної України були вихованці клубу «Хваранг-До» з Нової Каховки: Плаксін Олександр, Кучерявий Микола, Харечко Дарина, Папідзе Софія, Мельникова Єлизавета і Немерец Аліна.

Мельникова Єлизавета провела 5 важких боїв і стала чемпіонкою світу у вазі до 55 кг у віковій категорії 14-15 років. Крім того, вона стала срібною та бронзовою призеркою в видах змагання «спаринг» і «спецтехніка».

Харечко Дарина (чемпіонка світу 2016 г.) завоювала срібло, поступившись у фіналі спортсменці з Греції в віковій категорії 16-17 років до 64 кг. У командних видах «спаринг» і «спецтехніка» вона взяла 2 бронзи.

Плаксін Олександр (чемпіон Європи 2018 г.) провів 4 бої і поступився господарю змагань. У нього бронза серед юнаків 16-17 років у вазі до 75 кг.

Папідзе Софія (категорія 14-15 років, вага до 45 кг) поступилася майбутній чемпіонці ваговій категорії – спортсменці з Болгарії. Вона отримала бронзу.

Ще одну бронзову нагороду завоював Кучерявий Микола (категорія 14-15 років, вага до 50 кг), також поступившись чемпіону своїй ваговій категорії – спортсмену з КНДР.

Немерец Аліна в командних видах програми ( «спецтехніка» і «спаринг») завоювала срібло і бронзу.

Завершенням змагань став командний вид програми – «спецтехніка», в якому новокаховчанка Немерец Аліна, Харечко Дарина і Мельникова Єлизавета взяли бронзу.