Богдан Аніканов став чемпіоном Херсонської області зі змішаних єдиноборств

12-річний херсонець, триразовий чемпіон України з бразильському джиу-джитсу Богдан Аниканов став переможцем чемпіонату Херсонської області зі змішаних єдиноборств (ММА). Про це повідомляє прес-служба спортсмена.

Аниканов став чемпіоном у ваговій категорії 33 кг, перемігши суперника одноголосним рішенням суддів. Також він взяв срібло у вазі 36 кг, де у нього було троє опонентів.

“На шляху до срібної медалі в першому поєдинку Богдан здобув перемогу одноголосним рішенням суддів, – розповів батько Богдана Володимир Аниканов. – А в другому поєдинку, вже в фіналі, він зустрівся зі своїм старим знайомим, сильним і досвідченим опонентом, з яким вже не раз бився. Ми дуже хотіли провести бій з цим хлопчиком, так як борючись з найсильнішими, сам стаєш ще сильніше!

Весь поєдинок пройшов в рівній впертій боротьбі – ніхто не хотів програвати!

Велика підтримка була як у Богдана, так і у його опонента. Всі присутні дивилися поєдинок стоячи, і ніхто не залишився байдужим. Після закінчення двох раундів судді віддали перемогу супернику, але ця поразка показало, над чим нам варто попрацювати і які помилки потрібно виправити. А ще організатори турніру назвали цей поєдинок кращої сутичкою чемпіонату “.

За словами тренера Артема Головко, Аниканов спокійно і впевнено виходив на бій і був, як завжди, холоднокровний.

“При підготовці до чемпіонату з ММА ми додали Богдану тренування з тайського боксу і трохи більше боротьби в стійці. Для нього немає нічого нового в цій дисципліні, але, на відміну від рукопашного бою, тут менше обмежень і більше можливостей попрацювати”, – зазначив Головко .

Нагадаємо, в 2018 році Аниканов здобув понад 40 перемог, взявши участь в 20 турнірах в різних видах єдиноборств. У їх числі – бразильське джиу-джитсу (БЖЖ), рукопашний бій, козацький двобій, ММА, спортивне і бойове самбо, а також Хортинг. Спортсмен представляє херсонський CK “Катран” (Paul Stolyar team). В кінці 2018 року він взяв участь в п’ятигодинному благодійному семінарі відомого джітсера Павла Столяра.