На початку року Херсон стане боксерським центром України

У той час як звичайні люди ще святкують новорічні свята, Херсонська обласна організація Федерації боксу України вже повним ходом проводить змагання.

І до кінця лютого вона готує для херсонців ще багато яскравих подій регіонального та всеукраїнського масштабу.

Почали боксери рік з чемпіонату Херсонської області серед школярів 2004-2005 років народження.

Вже четвертого січня 58 юних спортсменів зібралися на ці змагання, щоб з’ясувати, хто ж з них гідний звання найсильнішого і представлятиме область на змаганнях регіонального рівня.

Золоті та срібні призери чемпіонату вже з понеділка почнуть посилено займатися підвищенням свого рівня технічної підготовки на навчально-тренувальних зборах.

А 18 січня Херсон прийме регіональний чемпіонат України серед школярів. На нього зберуться найсильніші представники півдня України в цьому віці, які будуть змагатися за путівки на чемпіонат України.

Не менш яскравим буде початок року і в віці молоді. З 15 по 17 лютого в Херсоні відбудеться регіональний чемпіонат України з цього віку. Крім наших спортсменів, в ньому візьмуть участь команди Одеси, Миколаєва, Запоріжжя.

Але найбільш значущою подією зими, безумовно, стане чемпіонат України з боксу серед молоді, який відбудеться 12-18 лютого в Херсонському вищому училищі фізичної культури. За задумом організаторів, він повинен стати не тільки важливим спортивною подією, а й яскравим шоу, яке буде цікаво всім глядачам заходу.

«Рік почався дуже насичено. Досягнення федерації за минулий рік дозволили нам вже в січні-лютому приймати в Херсоні ряд значущих для українського боксу змагань.

Безумовно, найважливішими з них є чемпіонат України серед молоді. Цей рік визнаний роком молоді, і дані змагання будуть відбором на чемпіонат Європи, який в свою чергу стане відбором на Олімпійські ігри серед молоді в Буенос-Айресі. Херсонську область за цим віком представляє ряд перспективних спортсменів. Упевнений, – вони гідно покажуть себе на майбутньому чемпіонаті.

І, звичайно, всіх херсонців чекає незабутній спортивне свято », – прокоментував президент Херсонської обласної організації Федерації боксу України Олександр ТРУТНЄВ.

Віталій ВИБРАНСКІЙ